تا پايان هفته آينده دستورالعمل و شيوه واگذاري تسهيلات نوسازي و بهسازي مسکن نهايي مي شود و با پيگيريها قرار است بانک مرکزي هر چه سريعتر بانک عامل را تعيين کند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از ايسنا، محمدسعيد ايزدي، معاون وزير راه و شهرسازي در نشست خبري درباره تصويب نامه هيات وزيران و قانون حمايت احياي بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده اظهار کرد: به منظور احياي نوسازي و بهسازي مسکن در بافتهاي فرسوده ،ناکارآمد و سکونتگاه هاي غير رسمي، تامين مسکن گروههاي کم درآمد و زوجهاي جوان تا سقف يک ميليون و 800 هزار واحد مسکوني پايان برنامه ششم تصويب شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه ميزان سقف تسهيلات تامين مسکن در بافتهاي فرسوده کلانشهرها 500 ميليون ريال است افزود: اين رقم در مراکز استانها و شهرهاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت 400 ميليون ريال و در ساير شهرها 300 ميليون ريال است.
ايزدي با اشاره به اينکه ميزان سقف تسهيلات وديعه اسکان موقت ساکنين در بافتهاي فرسوده و سکونتگاههاي غير رسمي در کلانشهرها 200 ميليون ريال است، افزود: مراکز استانها و شهرهاي بالاي 200 هزار نفر 150 ميليون ريال و در ساير شهرها صد ميليون ريال است.
مدير عامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران در ادامه گفت: 10 درصد سود تسهيلات بر عهده متقاضي است و تعداد تسهيلات مورد نياز در هر سال 60 هزار واحد و در مجموع تا پايان برنامه ششم 360 هزار واحد است.
وي با اشاره به اينکه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي موظف است به ميزان 9 درصد سود تسهيلات مسکن و مابه التفاوت سود 10 درصد سهم متقاضي در وديعه اسکان موقت تا سقف سود مصوب تسهيلات بخش مسکن در سالهاي 1393 و 1394 را از محل اعتبارات قانون هدفمندي يارانهها در لايحه بودجه سنواتي براي پرداخت بانکهاي عامل منظور و تضمين نامه مورد قبول بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران را صادر کند،تاکيد کرد: يارانه سود تسهيلات سهم دولت براي سالهاي بعد متعاقبا توسط هيات وزيران تعيين خواهد شد.
ايزدي در ادامه تاکيد کرد: بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران مکلف است براي پرداخت تسهيلات موضوع اين مصوبه نسبت به تعيين بانکهاي عامل و سهميه آزاد در هر سال به تعداد 300 هزار واحد و در مجموع يک ميليون و 800 هزار واحد مسکوني تا پايان برنامه ششم اقدام کند.
مديرعامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران با بيان اينکه در فرآيند واگذاري تسهيلات قرار است گونه شناسي کنيم افزود: يعني به ازاي هر گونه و بافت توجه به ظرفيتها واگذاري تسهيلات صورت مي گيرد.
ايزدي در ادامه گفت: در شيوه واگذاري اين تسهيلات بر حضور نهادهاي تسهيل گر و شهرداريها تاکيد داريم چرا که کيفيت ساخت و ساز و استفاده از انبوه سازان در نوسازي اين بافتها بايد صورت گيرد و از اقداماتي که بر اجرايي شدن آن تاکيد داريم.
وي با بيان اينکه 35 هزار واحد پرونده تکميل شده و اين پرونده ها منتظر معرفي هستند افزود: اجرايي شدن بيش از يک ماه نمي شود و تا پايان هفته آينده دستورالعمل و شيوه واگذاري نهايي مي شود و پيگيري مي کنيم تا بانک مرکزي بانک عامل را تعيين کند.
مدير عامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران تاکيد کرد: بايد تمامي نهادها از جمله شهرداريها و بانک مرکزي همکاري هاي لازم را داشته باشند و اولويت ما براي اجراي اين پروژهها محدودههاي پرخطر است و بخشهايي که داراي جمعيت زياد هستند و در مناطق پرخطر قرار دارند جزو اولويتها قرار دارند.